Back to Question Center
0

Специалист на Semalt Islamabad - Какво е паяк Bot & как да се определи?

1 answers:

Различни хора се съсредоточават върху поставянето на много ключови думи и фрази с препратки в техните профилни секции на блоговете и секцията за коментари. Как работят ботовете и паяците и как се поставя информацията върху текста ще определи колко добре се класира сайтът Ви в резултатите от търсачката .

Sohail Sadiq, водещ експерт от Semalt , се фокусира върху факта, че трябва да инструктирате паяците и роботите за това как да се индексират вашите уеб страници, а това може да се направи с маркера: rel = "nofollow" котва. Това със сигурност ще намали изходящия брой на вашите връзки и ще помогне за поддържането на страницата на сайта ви за цял живот.

MSNbot, Googlebot и Yahoo Slurp са ботове, роботи и паяци, които отговарят за събирането на информация за търсещата машина - soler palau italia cuggiono. Ако проследявате статистическите данни на уебсайта си, може да видите Yahoo Slurp, Googlebot и MSNbot като гости, които са добре дошли, и тези ботове от търсачки събират информация за вашите уеб страници за съответните си търсачки..Виждането на тези паяци и ботове често е желателно, тъй като означава, че сайтът ви се пълзи почти ежедневно и съдържанието му ще се показва в резултатите от търсещите машини (SERPs).

Какво е паяк бота?

Паякообразен бот е специфична компютърна програма, която следва конкретни връзки на уебсайт и събира информация за този сайт, за да бъде споделена онлайн. Например Googlebot следва маркерите SRC или HREF, за да открива изображения и страници, свързани с определена ниша. Тъй като тези роботи не са истинските компютърни програми, не можем да зависим от тях, тъй като те се улавят от динамично създадените уеб сайтове и блогове. Когато става въпрос за индексиране на уебсайта Ви чрез Googlebot, трябва да имате предвид, че определени страници и изображения няма да бъдат съответно индексирани. Дори уважаваните и известни паяци се подчиняват на конкретните инструкции и указания на файла robots.txt. Това е документ, който информира паяците и ботовете какво трябва да индексират и какво не трябва да обхождат. Можете също така да инструктирате роботите да не следват никаква връзка на страница с конкретните мета-маркери като "Googlebot".

Как да се определи ботове?

Някои ботове са добри, докато другите са лоши и трябва да се отървем колкото е възможно по-скоро. Лошите ботове не се интересуват от файловете robots.txt и са там, за да събират вашата чувствителна информация, както и вашите имейл адреси. За да се борите с лошите ботове и подобен спам, трябва да използвате javascript, тъй като помага да скриете имейл адресите си. Все пак всичко, което е написано, за да се избегнат лошите ботове, ще бъде счупено от най-лошите ботове за нула време. Компаниите се борят с лошите ботове и им дават това, което търсят, скриват имейл адресите си и чувствителна информация. Те са достатъчно умни, за да отгатнат всички имейл адреси за нула време. Надяваме се, че ще сте изяснили объркването си за това, какво са ботове и как работят. Вече знаете разликата между ботове и паяци или роботи и как те събират информация за вашия уеб сайт или блог. Ако имате повече въпроси в съзнанието си, можете да ги публикувате в секцията за коментари и скоро можете да очаквате отговор.

November 29, 2017