Back to Question Center
0

Спрете дублирането! - Прозрение за дублиране на съдържанието от Khachaturyan Nataliya, стратегически семалтов съдържател

1 answers:

Bing, Yahoo, Google и други търсачки не харесват дублираното съдържание. Дублираното или копирано съдържание означава подобни статии и текстовете се показват на различни уебсайтове в интернет. В резултат на това търсачките не получават представа кой уеб сайт публикува оригинално съдържание и как да класира много сайтове или блогове - acesso painel locaweb. Това може да навреди на класирането на различни уеб страници, особено когато хората са започнали свои уеб сайтове за електронна търговия и да свързват различни версии на едно и също съдържание. Възможно е да се сравни дублиращото се съдържание за качество, тъй като то може да причини проблеми, тъй като множество копия на същия текст или статия са налице на различни уебсайтове.

Khachaturyan Nataliya, Семалт Съдържание Стратегист, обяснява, че като читател, вие няма да харесате различни сайтове, които публикуват едно и също нещо отново и отново. Дори търсачките не харесват уебсайтове и блогове, показващи дублирано съдържание само за подобряване на редиците. Ако се сблъскате с този проблем, не сте сами, тъй като много уебмастъри се оплакват от него и са въведени различни системи за управление на съдържанието, за да се предотврати дублиране на съдържанието.

Причини за дублиране на съдържанието

Има многобройни причини, поради които съдържанието се копира и дублира в интернет. Най-често потребителите не копират сами съдържанието и най-често се копират от роботите на ботове и спамерите. Това се случва, защото разработчиците не мислят като потребители или браузъри и се чувстват само като ботове или паяци. Може би сте забелязали, че системите за бази данни захранват цели уеб сайтове и в една и съща база данни, има сайтове и софтуер, които позволяват едни и същи статии да бъдат публикувани многократно в интернет.

1. Идентификаторите на сесиите

Ако искате да следите посетителите и да съхранявате информацията за вашия уеб сайт, трябва да дадете на посетителите различни "сесии". Сесията се поддържа, когато потребител кликне върху вашата връзка или уеб страница чрез ID на сесията. Можете да използвате "бисквитките", за да направите това възможно, и това означава, че всички вътрешни връзки ще получат идентификационните номера на сесиите, добавени към URL адрес.

2. Параметрите на URL адресите, използвани за сортиране и проследяване

Друга основна причина за дублирано или копирано съдържание е използването на различни URL параметри, които не могат да променят съдържанието на дадена страница. Например може да видите https://www.abc.com/keyword-x/and https://www.abc.com/keyword-x/?source=rss едновременно, но те не са подобни URL адреси и търсачките ще ги класират по различен начин. Всеки параметър, добавен към URL адреса, не може да промени жизненоважните части от съдържанието.

3. Скрейери и съдържание

Понякога уебсайтовете на трети страни копират вашето съдържание умишлено, без да ви оставят да знаете нищо. Те не винаги дават кредит на оригиналното ви съдържание и търсачките не разбират как да се справят с тези проблеми. Колкото по-известен е вашият сайт, толкова повече scrapers и spammers ще откраднат съдържанието му.

4. Страница за коментар

В Wordpress и други системи за управление на съдържанието има опции за страници на коментарите. Това води до дублирането на статиите в интернет.

Ако вашият WordPress или друга система за управление на съдържанието създава страници, които са приятелски настроени към принтера и ги свързвате с вашите статии, Google ще ги открие незаконно и може да блокира вашия сайт. По този начин трябва да избягвате страниците, които са приятелски настроени към принтера, и да се съсредоточите върху прясно написано съдържание.

Решението за дублиращото се съдържание

Ако сте решили кои URL адреси са канонични URL адреси за вашето съдържание, трябва да започнете процедурата за канонизация възможно най-скоро. Това означава, че ще трябва да позволите на търсачките да знаят за каноничните версии на уеб страниците ви и да ги оставят възможно най-рано. В някои случаи можете да попречите на цялата система да създава грешни URL адреси на вашето съдържание, но понякога се пренасочва неволно. Ако сте копирали съдържанието на някого, важно е да се даде кредит на източника, така че търсачките да имат представа за това, откъде идва съдържанието. Препоръчваме ви обаче да не копирате съдържанието на други хора и редовно да пишете собствени статии. Това ще ви помогне да получите добър ранг търсачка.

November 29, 2017