Back to Question Center
0

Защитете ли компютъра си от Botnet Attack? - Ако не, следвайте съветите за семал

1 answers:

Ник Чайковски Семалт Мениджър за успех на клиентите казва, че ботнетите се състоят от мрежи от "зомби компютри", които често са заразени от злонамерен софтуер и се управляват от отдалечен хост. В тези случаи един онлайн измамник пуска команди като изпращане на спам или атакуване на други компютри. Бота е злонамерен софтуер, който може да изпраща и получава информация от уникален сървър за команди и контрол (C & C) - prism no deposit bonus. Този робот може да се използва от хора с злонамерени намерения, за да причини вреда на жертвите си. В миналото ботове са били свързани с много киберпрестъпления като DDoS атаки. Хората, които имат търговски уеб сайтове, са запознати с някои бели шапки ботуши. Например, Google, Yahoo и Bing използват ботове като уеб роботи, за да посещават уебсайтове и да получават важна информация за уебсайта.

Какво е ботнет

Един бот представлява функционалната единица на ботнет. Бота е проста програма, чийто код позволява да изпълнява команди от отдалечен хост. Бота трябва да намери пътя си по прикрит начин към компютъра. От тук бот трябва да комуникира с отдалечен сървър за управление и контрол. След това атакуващият ще използва клиентска програма за стартиране на атаки срещу тази мрежа от ботнети.

След като приложението бъде кодирано, някои черни шапки цифрови средства го разпространяват към жертвите. Големите измами с ботнет атакуват повече от 20 000 компютъра. Нападателите използват трикове, за да накарат хората да инсталират своя зловреден софтуер на компютрите си. Например, хората могат да решат да изпращат спам имейли до своите клиенти. Тези имейли могат да съдържат вредни и фишинг връзки. Други хора могат да изпращат прикачени файлове, съдържащи злонамерен софтуер и троянски коне..Тези атаки са насочени към крайния потребител на компютъра, който е уязвимата жертва.

Ботовете трябва да останат в единна система за контрол. Тези ботове комуникират помежду си по следните методи:

  • Peer to peer Тези ботове комуникират и изпращат команди помежду си. Въпреки това, бом-капитанът все още може да контролира цялостната комуникация в рамките на схемата на bot
  • .
  • C & C към ботнет Това е вертикална форма на обучение. Нападателят изпраща команди директно в мрежата от C & C сървър. Това е мястото, където извършват множество атаки.
  • Хибриден режим Този метод комбинира горните техники
  • .

Хората могат да изпълняват многобройни атаки с помощта на бот мрежата. Например, някои потребители може да започнат да изпращат спам имейли. В близкото минало престъпления като кражбата на данни винаги са били резултат от дейността на ботнетите. Например, атакуваните машини компрометират състоянието на интернет сигурността. Потребителите, които съхраняват чувствителни данни на компютрите си, рискуват да изгубят всичко за хакерите. Например, кражба на кредитни карти, кражба на финансова информация и загуба на идентификационни данни за вход.

Заключение

От съществено значение е да се научите как да блокирате атаките на ботнет. В повечето случаи, ботнетите започват с прости програми за зловреден софтуер, които идват в компютъра на човек без знанието им. Във всички тези случаи осведомеността може да подобри състоянието на киберсигурността. Правителството може да направи гражданите сигурни в кибер престъпниците.

November 29, 2017