Back to Question Center
0

Зомби компютри и Botnet Malware - Semalt експерт дава отговор дали те са добри или лоши за вашия компютър

1 answers:

Компютър със зомби е устройство, свързано с интернет, което е компрометирано от хакери. Той се използва за някои злонамерени задачи и ботнет зомбита се използват за разпространение на спам чрез имейли. Той също така стартира атаките на отказ на обслужване. Собствениците на зомби компютри дори не знаят, че техните системи са компрометирани, тъй като тези програми работят тихо и атакуват голям брой файлове. Франк Абаняйл Семалт Мениджър за успехи на клиентите казва, че координираните DDoS атаки от ботнети приличат на атаки от зомбита, а различни компютърни или мобилни потребители не знаят за ботове. Ботурен ботнет е събирането на голям брой мобилни или компютърни устройства, свързани с интернет, всеки от които изпълнява определен бот. Ботнетите се използват за извършване на разнообразни атаки за отказ от разпространение на услуги, крадат данни, позволяват на атакуващите да имат достъп до вашето устройство и за изпращане на спам имейли или фишинг връзки в голям брой.

Не всички ботнет зловреден софтуер и зомби компютри са лоши:

Трябва да имате предвид, че не всички ботнети са вредни и злонамерени. Например, някои антивирусни компании постоянно актуализират своите политики с помощта на ботнети и потребителите трябва да следват правилата и правилата си. Microsoft наскоро актуализира своите политики и въведе набор от ботнети, които са лесни за употреба и предотвратяват атаките на опасни ботнет. По този начин инсталирането на тези ботнети на вашата машина изобщо не е опасно и не трябва да се приема за даденост..Botnets се създават, когато злонамерени програми или вируси проникнат в устройство. Контролерът на ботнетите насочва определени дейности към компрометираните устройства чрез комуникационни канали като HTTP и IRC. Ботнетите се отдават под наем от киберпрестъпници за различни цели .

Как да остана безопасно онлайн?

Трябва да инсталирате качествена анти-злонамерена програма или антивирусна програма, която трябва да бъде оригиналната и платена версия, за да увеличите максимално вашата онлайн безопасност. Освен това никога не трябва да кликвате върху подозрителните връзки и блестящи реклами, както и прозорци, които не трябва да се отварят, тъй като те могат да съдържат ботове в голям брой.

Милиони милиарди компютри са били инфектирани мълчаливо с ботнети, създавайки масивна армия на бота и поемане, за да крадат или да нанасят лични данни на потребителя онлайн. Някои ботове се състоят от малки и големи ботнет мрежи, като Conficker, Zeus, Mariposa, BredoLab и ZeroAccess. Всички те чакат командите от botmasters, преди да започнат да изпълняват функциите си.

Командирите на ботнет често продават услугите за ботнет на най-добре платените оференти. Клиентите са извършители на търговски шпионаж, политически партии и онлайн криминални банди, чиято цел е да разрушат кибератаките. Ботаническата заплаха е основен компонент на пейзажа за онлайн сигурност и ботнетите са зад голям брой фишинг атаки. По този начин тяхната превенция е задължителна и ние трябва да спрем да бъдем заловени от кийлогъри, кражби на идентичност и фишинг атаки. И двата компютъра зомби и зловреден софтуер от тип "бот" могат да заразят устройствата ви, така че трябва да сте внимателни, докато сърфирате в различни сайтове Source .

November 29, 2017